top of page
  • Writer's picturedarzentasantonios

Περίεργοι θάνατοι παιδιών; Τι συμβαίνει πραγματικά;

Πολλή φασαρία γίνεται για τους αιφνίδιους- και μη - θανάτους παιδιών. Για να δουμε λοιπόν τι συμβαίνει.

Με μία απλή αναζήτηση βρήκα μερικά στατιστικά από δύο παρελθόντα έτη το 2016 και το 2017.

Για να μην σας μπερδεύω με πολλά στατιστικά το 2016 πέθαναν στην Ελλάδα 695 παιδιά από 0 έως 18 ετών και το 2017 πέθαναν 613 παιδιά.

Συνεπώς σε μια ας το πούμε συνηθισμένη χρονιά χωρίς πανδημίες και έκτακτα πεθαίνουν 10 με 13 παιδιά ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΆΔΑ εκ των οποίων σχεδόν τα μισά είναι κάτω του έτους.

Επίσης σύμφωνα με τα Αμερικανικά στατιστικά στις ηλικίες 1 έως 18 ετών έχουμε περίπου 1 αιφνίδιο θάνατο ανά 100 χιλιάδες παιδιά κάθε έτος. Στην Ελλάδα με περίπου 1,5 εκατομμύριο παιδιά συνεπώς περιμένουμε περίπου 15 αιφνίδιους θανάτους το χρόνο. Συνεπώς περιμένουμε 1 αιφνίδιο θάνατο "υγιούς" παιδιού κάθε 3 εβδομάδες.

Να ξέρετε βέβαια ότι αν εξαιρέσουμε τα κάτω του έτους η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών πεθαίνει σε ατυχήματα και ιδίως τροχαία. Δηλαδή κυρίως εμείς σκοτώνουμε τα παιδιά μας και πολύ πολύ σπάνια πεθαίνουν από αιφνίδιο θάνατο.

Ταυτόχρονα τα μέσα ενημέρωσης έχουν πάθει Συνδρομο Στέρησης Θανάτων και δημοσιοποιούν οποιοδήποτε θάνατο παιδιού συμβεί στην επικράτεια ιδίως αν αυτός είναι αιφνίδιος. Αλλά όπως σας είπα δυστυχώς δεν είναι ασυνήθιστα περιστατικά αυτά.

Φυσικά και παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά δεν φαίνεται προς το παρόν να συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο.

Συνεπώς ψυχραιμία.

Και κυρίως να βάζετε στα παιδιά σας ζώνη στο αυτοκίνητο.


bottom of page