top of page
  • Writer's picturedarzentasantonios

Να κάνω το εμβόλιο του κορονιού στο παιδί μου;


Κατ αρχάς στην οικογένεια μου

έχουμε εμβολιαστεί και εμβολιασει τους πάντες.

Οι φοιτητές μας έχουν τελειώσει τον εμβολιασμό και σκοπεύουμε να εμβολιάσουμε και τον μικρό της οικογένειας 11,5 ετών μόλις πάει 12 και εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12 -15.

Μα γιατρέ έχω ένα υγιές παιδί γιατί να το εμβολιάσω;.

Η αλήθεια είναι ότι ένα υγιές παιδί κινδυνεύει λίγο από τον κοροναϊό.

Ωστόσο όπως έχω ξαναγράψει από ότι φαίνεται από τα περσινά στοιχεία (στις ΗΠΑ) ο κορονοϊός στα παιδιά ισούται σε θνητότητα και νοσηρότητα ίσα με 3 γριπες μαζί. Συνεπώς οι επιπτώσεις του χρόνου ιδίως με ανοικτά σχολεία θα είναι τουλάχιστον τόσες και πιθανότατα ακόμα περισσότερες. Πολλές νοσηλείες σε κλινικές ή Μεθ και κάποιοι θάνατοι δυστυχώς. Λίγοι αλλά σίγουρα τριπλασιοι και βάλε μιας περιόδου γρίπης.

Ήδη στο γκρουπ των γιατρών συνάδελφος του εξωτερικού έλεγε πως πέθανε 12χρονο κορίτσι μετά από έμφραγμα που του προκάλεσε ο κοροναϊός.

Αλλά λάβετε υπόψιν έναν ακόμα παράγοντα.

Είστε όλοι εμβολιασμένοι εκτός από το παιδί σας που πάει σχολείο. Αλλά άνθρωποι είμαστε και μπορεί να μας συμβεί κάτι απρόοπτο.

Πχ παθαίνουμε ένα σοβαρό ατύχημα, ένα αυτοανοσο, έναν καρκίνο (χτυπήστε ξύλο) αλλά είναι πιθανό.

Αυτόματα γινόμαστε από ανοσοι, επινοσοι.

Σε μια στιγμή από εκεί που δεν κινδυνεύαμε καθόλου,όντας εμβολιασμένοι, γινόμαστε ευαίσθητος πληθυσμός. Δεν είναι καλύτερο να είναι το παιδί μας εμβολιασμένο; Ιδίως αν έρχεται σε επαφή με παππούδες που κάποιοι από αυτούς ξέρουμε ότι ενδεχομένως δεν έχουν καλυφθεί πλήρως λόγω της φυσιολογικης ανοσοκαταστολης της ηλικίας.

Και μια άλλη παράμετρος σχετική με αυτό ιδίως εσείς που τα παιδιά σας έχουν επαφή με παππούδες.

Φανταστείτε να κολλήσει το ανεμβολιαστο παιδί σας κορονοϊό στο σχολείο - που είναι εντελώς βέβαιο ότι θα κολλήσει φέτος - και φέρει τον ιό στον παππού του που υπεραγαπάει.

Καταλαβαίνετε τι ψυχολογικό κόστος θα είναι για το παιδί σας να ξέρει ότι σκότωσε έστω έμμεσα τον παππού του ή τη γιαγιά του; Τι βάρος θα κουβαλάει για όλη του τη ζωή;.

Συνεπώς εμείς εμβολιαζουμε τους πάντες και τα παιδιά μας

bottom of page