top of page
  • Writer's picturedarzentasantonios

Άλλος ένας μύθος για τα εμβόλια καταρρίπτεται




Κυκλοφορει τελευταια στα αντιεμβολιαστικά φόρα ότι ο FDA παραδέχθηκε πως το εμβολιο της Διφθεριτιδας-Τετανου-Κοκύτη ακυτταρικό ή Tripedia που κυκλοφορει στην Αμερική προκαλεί αυτισμό.Εδώ η πηγή http://www.getcancercure.com/fda-announce-that-dtap-vaccine-causes-autism/. Είναι αρχικά προφανές ότι ένα σάϊτ με όνομα getcancsercure δηλαδή "http://xn--kxadaaadvab1aonbc7b6aiqh8f.com/" θα είναι απόλυτα έγκυρο. Ας πάμε όμως στα σοβαρά.


Πρωτον , το pdf του εμβολίου υπαρχει εδώ και μια δεκαετια.Ένας μπλόγκερ ξαφνικα ανακάλυψε το γεγονός και έσπασε τα κοντερ στα αντιεμβολιαστικα φόρα δέκα χρόνια μετά. Δευτερον.Αναφερεται στο λινκ ότι ο αυτισμός είναι στις αναφερομενες πιθανές παρενέργειες .Όπως και άλλες όπως το SIDS ή συνδρομο αιφνιδίου θανατου βρεφών αλλά και περίεργες όπως τροχαίο ατύχημα ή πνιγμός.

.Στην Αμερική όμως είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται στο spc (δηλαδή στις οδηγίες ) οποιουδήποτε φαρμακου από οποιαδήποτε πηγή ακόμα και αν αυτή δεν είναι επιβεβαιωμένη.Έχει αναφερθεί πχ στο παρελθόν σε αντιφλεγμονώδες φάρμακο ως πιθανή επιπλοκή εγκυμοσύνη.Αναφέρεται όμως με την παρακάτω υπόμνηση " Because these events are reported voluntarily from a population of uncertain size, it is not always possible to reliably estimate their frequencies or to establish a causal relationship to components of Tripedia vaccine."

Δηλαδή με λίγα λόγια ότι οι επιπλοκές αυτές αναφέρονται αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένη η αιτιολογική συσχέτιση.Και όχι μόνο αυτό .

Παρακάτω στο spc του εμβολίου ανφέρονται συγκεκριμένες μελέτες για μερικές από τις αναφερομενες παρενέργειες πχ όπως το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου η συχνότητα των εμβολιασμένων παιδιών ,όχι μόνο δεν είναι μεγαλυτερη αλλά είναι και σημαντικά μικρότερη στα εμβολιασμένα.

Τα παραπάνω όμως έχουν αποσιωπηθεί στην παραπάνω ψεύτικη αναφορά. Δέκα χρόνια μετά ξέρουμε από πάμπολες καλά ελεγμένες και αναδρομικες μεέτες πως καμια σχέση δεν έχουν τα εμβόλια με τον αυτισμό.

Η επίσημη ιστοσελίδα επίπλεον του Αμερικάνικου cdc δεν αναφέρει τίποτα από τις προαναφερόμενες παρενέργειες.

Άλλη μία ψεύτικη είδηση σε σχέση με τα εμβόλια καταρίπτεται.

bottom of page